Ugrás a menühöz.Ugrás a keresődobozhoz.Ugrás a tartalomhoz.Kerecseny természeti értékei


A Zalai-dombság szívében megbúvó kisközség elsősorban természet adta gyönyörű fekvésével és csendes nyugalmával várja a pihenni vágyókat.


Madártávlatból


Kerecseny és környéke turistajelekkel felfestett útjait mutatja a következő térkép. A község közelében fekszik a híres idegenforgalmi-turisztikai célpont a 300 méter magas Pogányvár, ahol pincekastély és kilátó várja a kirándulókat. A magaslatról tiszta időben akár Tihanyig is ellátni sőt még a varasdi hegyek is látszanak. A környékbeli dombokon minőségi szőlő terem. A védetté nyilvánított kirándulóhely híres hegypinceszereivel csábítja a bor élvezetére vendégeit.
A településről turista úton megközelíthető az Orosztony községhez tartozó Örömhegy. Kiváló kirándulási lehetőség a Kerecsenyi piknik- Cseke Ferenc emlékére túra, mely a mesés Pannonhát tájjal ismertet meg.


5,5 méter átmérőjű hárs

Szőlők és gyümölcsfák


A szőlő- és gyümölcstermesztés mellett a vadgazdálkodás is jelentős. A környék erdeiben rendszeresen zajlanak sikeres vadászatok.
A trófea ranglistákon Kerecseny nevét olvashatjuk. A 2000-ben elejtett gímszarvas a világranglista 9. helyét foglalja el.Gímszarvas

A településen található Állatparkban a háziállatok mellett jól megférnek a világ második legnagyobb madarának számító emuk.

További érdekességeket tematikus linktárunkban találhat.

Kedves Látogatónk! Amennyiben észrevétele van a honlappal kapcsolatban, kérem, hogy az alábbi címen jelezze:perenyi.ildiko(kukuc)nagykar(ponthu)
Perényi Ildikó